Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen met het publiek streven wij naar het behoud van een schone omgeving en natuur. Samen zijn we verantwoordelijk voor onze ecologische voetafdruk. We zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en de maatschappij en handelen hier zodanig naar, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Daarom hebben wij de ambitie om erkend te worden als voorbeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de regio van Groningen. Dit doen we door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen statement

We maken bewuste keuzes en zoeken balans tussen mens, milieu en samenleving. Dit statement is een proces, geen eindbestemming. We blijven continu opzoek naar nieuwe manieren en mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Alleen samen staan we sterk en zorgen we voor een toekomst die van iedereen is.
 

Het Forum is er voor iedereen

  • We zijn er voor iedereen, daarom dragen we zorg voor een goed toegankelijk gebouw.
  • We informeren onze bezoekers, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  • Met onze cursussen en programma‚Äôs proberen we de sociale kloof te verkleinen en iedereen in de maatschappij te betrekken.

De aarde is van iedereen

  • We houden ons actief op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdacht van onze kennis aan medewerkers.
  • We werken aan het verbeteren van ons inkoopproces en richten ons op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een milieu-, duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.
  • We werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van een duurzaam karakter.

De toekomst is van iedereen

  • We leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door het onderdeel te maken van ons programma-aanbod en middels het ter beschikking stellen van kennis en literatuur.
  • We bepalen onze sociale impact en beperken een negatieve impact, zoals fraude, intimiteit, en uitbuiting.
  • We maken transparante afspraken met betrokken partijen over de kwaliteit van onze diensten en hoe we die kwaliteit bewaken.

Als stok achter de deur zorgen we er voor dat we jaarlijks gecontroleerd worden aan de normen van de Green Key. Hierdoor zetten we steeds een stapje naar een duurzame toekomst.

Forum Groningen heeft in 2020 het Green Key certificaat GOUD behaald.

Greenkey.nl
3422

Dit vind je misschien ook leuk