Exposities & Storyworld

Met twee expozalen van wel 1900 m2, bereikbaar vanaf de vierde verdieping, programmeren we prikkelende en fascinerende tentoonstellingen. Daarnaast vind je op de zesde verdieping Storyworld, het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games.

3523

Exposities
Bij het Forum bezoek je fascinerende exposities. Van internationale blockbusters die de hele wereld over reizen tot kleinere exposities met lokale partners. Zo presenteerden we exposities als AI: More Than Human, The Art of Aardman - Shaun the Sheep and Friends, Game On - Experience 50 years of videogames en The Art of DC - The Dawn of Super Heroes. 

Van 22 april tot en met 10 september 2023 krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de Disney Animation Studios in de expositie Disney - Telling Timeless Stories.  

Wat onze exposities met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het teken staan van populaire cultuur, technologie en actualiteit. 

Disney - Telling Timeless Stories

Storyworld
Het jongste, maar ook het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games. In Storyworld krijgt het beeldverhaal de plek die het verdient. We tonen het maakproces van strips, animatie en games. In onze collectie vind je dan ook origineel werk van bekende internationale producties én Nederlandse makers

Daarnaast heeft Storyworld maar liefst 14 interactieve installaties waar jouw gasten zelf aan de slag kunnen gaan met alle elementen waaruit een beeldverhaal bestaat. Zo ontdek je op een speelse manier wat er allemaal bij komt kijken.

Storyworld