Exposities & Storyworld

Met twee expozalen van wel 1900 m2, bereikbaar vanaf de vierde verdieping, programmeren we prikkelende en fascinerende tentoonstellingen. Daarnaast vind je op de zesde verdieping Storyworld, het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games.

Exposities

Bij het Forum bezoek je fascinerende exposities. Van internationale blockbusters die de hele wereld over reizen tot kleinere exposities met lokale partners. Wat onze exposities met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het teken staan van populaire cultuur, technologie en actualiteit. Zo presenteerden we exposities als AI: More Than Human, The Art of Aardman - Shaun the Sheep and Friends, Game On - Experience 50 years of videogames, The Art of DC - The Dawn of Super Heroes en Disney - Telling Timeless Stories.  

Foto-expositie Chas Gerretsen |  t/m 7 januari 2024

Op dit moment vertonen we een overzichtstentoonstelling over de van oorsprong Groninger fotograaf Chas Gerretsen. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zijn foto’s van de oorlog in Vietnam, de staatsgreep in Chili en van Hollywoodberoemdheden als Dennis Hopper, Marlon Brando en John Travolta zijn wereldberoemd. Op het juiste moment op de juiste plek zijn, dat typeert Chas Gerretsen. Zo zwierf hij ten tijde van de Vietnam-oorlog door Zuidoost-Azië, was hij in Chili op het moment dat generaal Pinochet de macht greep en op de set van Coppola's meesterlijke Vietnam-film Apocalypse Now .

Meer info

Museum Storyworld

Het jongste, maar ook het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games. In Storyworld krijgt het beeldverhaal de plek die het verdient. We tonen het maakproces van strips, animatie en games. In onze collectie vind je dan ook origineel werk van bekende internationale producties én Nederlandse makers. 

Storyworld heeft een vaste collectie strips, animatie en games. In laatste ruimte van het museum kun je wisselende mini-exposities bezoeken. Hier zetten we meerdere keren per jaar het werk van verschillende, bijzondere makers in de schijnwerpers. Daarnaast heeft Storyworld maar liefst 14 interactieve installaties waar jouw gasten zelf aan de slag kunnen gaan met alle elementen waaruit een beeldverhaal bestaat. Zo ontdek je op een speelse manier wat er allemaal bij komt kijken. 

Nieuwsgierig naar de zakelijke mogelijkheden in museum Storyworld? Neem contact met ons op!

Contact