Forum Groningen en Martinikerk als gezamenlijke congreslocatie

Ervaar de historie en ontmoet de toekomst

Wist je al dat Forum Groningen en de Martinikerk de handen ineen hebben geslagen als gezamenlijke congreslocatie? Onze eventmanagers gaan graag samen voor jou aan de slag om een onvergetelijk congresevent in het Forum én in de Martinikerk neer te zetten. 

Eén congres op twee unieke locaties in Groningen

De unieke combinatie en het speciale karakter van deze twee eventlocaties, die op 1 minuut loopafstand van elkaar liggen, zorgen voor een totaalbeleving van jouw event.  

 

Eén congres op twee unieke locaties in Groningen

Forum Groningen is een toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het Forum beschikt over diverse moderne en unieke ruimtes met technische faciliteiten en is zeer geschikt voor meerdere subsessies.

Het opvallende gebouw is 45 meter hoog en telt tien verdiepingen plus een dakterras. Met zijn scherpe lijnen steekt Forum Groningen als een moderne monoliet af tegen de historische binnenstad.

3904

De Rabo Studio, de grootste en geavanceerde eventzaal op de 1ste verdieping, biedt plaats aan 249 zitplaatsen. De Rabo Studio is geschikt voor vrijwel elk evenement. Een flexibel in te delen ruimte, inclusief uitschuifbare tribune. Met panoramaprojectie over drie wanden, om een eigen wereld te scheppen voor iedere bijeenkomst. Livemuziek is mogelijk, dankzij het box-in-box-ontwerp van de zaal. 

Daarnaast zijn er vijf filmzalen op de 4e en 6e verdieping en zeven vergader- en cursusruimtes verspreid door het gebouw. 

3903

De Martinikerk is de oudste kerk van de stad Groningen. De vele prachtige muur- en gewelfschilderingen en het magnifieke Schnitgerorgel maken dit monumentale gebouw tot het belangrijkste historische cultureel erfgoed van de stad Groningen. 

De kerk vervult een brede publieke functie en is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een veelzijdig en uniek podium voor congressen, diners, jubilea, lezingen, concerten en tentoonstellingen. Het is de grootste eventlocatie in de binnenstad van Groningen.  

Foto: © Bas Schipper
 

3902

Het imposante Schip van de Martinikerk is een ruimte die qua uitstraling zijn gelijke niet kent in Groningen en is geschikt voor gezelschappen tot maar liefst 1.200 gasten. Een zeer sfeervolle dineropstelling voor 100 tot 500 gasten is hier ook mogelijk. 

Met een kleiner gezelschap (12 tot 100 personen) kan je terecht in de Fredericikamer, de Librije of de Kapel. De historische kerk beschikt over een zeer moderne geluidsinstallatie die sprekers perfect versterkt met een minimum aan galm. 

3934

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Onze eventmanagers vertellen je graag meer over de faciliteiten in de Martinikerk en in Forum Groningen. Mail voor meer informatie naar forumevents@forum.nl of info@martinikerk.nl

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Voorbeeld congresaanvraag

Voor 600 personen

Plenaire congreszaal: 
Martinikerk | Schip

Subsessies: 
Forum Groningen | Rabo Studio | Newsroom | Camera 2 | Camera 3 De luxe| Camera 5

Horeca locatie: 
Martinikerk | Kapel | Schip
Forum Groningen | Verschillende uitgifte punten 

Techniek: 
De Martinikerk beschikt over basis techniek. Voor aanvullende wensen kan een technisch leverancier worden ingezet. Forum Groningen beschikt over diverse technische faciliteiten. 

Uiteraard is het ook mogelijk om het congres in de Rabo Studio van Forum Groningen te starten en af te sluiten met een diner in het Schip van de Martinikerk.