Toegankelijkheid

Forum Groningen

Het Forum is voor iedereen zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Hierin werken we nauw samen met de werkgroep Toegankelijk Groningen. En uiteraard voldoet het Forum aan alle eisen die wettelijk worden gesteld aan toegankelijkheid.

Kom je met een rolstoel?

Het hele gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. We hebben rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Je kunt ook naar het dakterras met de mindervalidenlift vanaf de tiende verdieping aan de oostzijde van het gebouw.

Onze (film)zalen zijn ook rolstoeltoegankelijk. Rolstoelplekken moeten wel gereserveerd worden, dit kan via info@forum.nl. In Camera 1, 2 en 3 zit je met je rolstoel achterin de zaal. In de Rabo Studio en Camera 4 en 5 zit je voor in de zaal.

Scootmobiel

De meeste scootmobiels zijn te groot voor onze liften en de inrichting van onze pleinen. Op de begane grond kun je wel rondrijden met een grotere scootmobiel. Wil je verder het Forum in, dan verzoeken we je om gebruik te maken van onze rolstoelen of de Forumscootmobiel als je eigen scootmobiel niet in onze liften past. Een kleinere of opklapbare scootmobiel past wel in de liften en wordt wel toegelaten.

Forumscootmobiel

Sinds kort is het mogelijk om je eigen Forumscootmobiel te huren. Een reguliere scootmobiel is vaak te groot en het Forum biedt daarom de mogelijkheid een scooter te lenen.

Het is niet nodig een scootmobiel te reserveren, maar er is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Welke dit zijn, is te lezen in het document bij dit artikel.

Lees dit goed door voordat je een scootmobiel gaat lenen!

Wil je weten of je het Forum kunt bezoeken of heb je hulp nodig, neem dan eerst contact met ons op. 

Hulphond

Hulphonden zijn toegestaan in het Forum.

Mindervalidentoiletten

Er zijn zeven mindervalidentoiletten aanwezig op meerdere verdiepingen. Vraag bij de balie naar de sleutel van het mindervalidentoilet.

Omdat niet iedereen zelfstandig van binnenuit het toilet op slot kan draaien, valt de deur vanzelf in het slot. Je kunt de deur alleen van binnenuit openduwen.

Genderneutrale toiletten

Het Forum heeft geen genderneutrale toiletten. Je kunt gebruik maken van het toilet waar je je zelf het prettigst voelt.

Mocht je hier niets voor voelen en gebruik willen maken van de mindervalidentoiletten, dan is het wel noodzakelijk vooraf een sleutel te halen. Deze krijg je zonder opgaaf van reden.

Visueel gehandicapten

Als films uitgevoerd zijn met Audioscriptie, kun je de film met de app Earcatch volgen. We zullen dit van te voren bij desbetreffende films zo goed mogelijk aangeven.

Slechthorenden

In alle filmzalen en de Rabo Studio zaal is een Sennheiser infrarood audio zender. Bij de balie kunnen mensen met een gehoorapparaat met T-stand een ontvanger met inductielus lenen. Mensen zonder een gehoorapparaat kunnen een ontvanger met koptelefoon lenen.

Parkeren in garage of fietsenkelder

Het is in de parkeergarage onder het Forum mogelijk om contactloos in- en uit te rijden, waarvoor je niet langs de (hoge) betaalautomaat hoeft.
Bezoekers voor wie het niet mogelijk is om hun fiets in de fietsenkelder te zetten kunnen via de gemeente een speciale sticker aanvragen die ze op hun fiets kunnen plakken. Hiermee kunnen ze hun fiets op de Nieuwe Markt kunnen parkeren.