Het Forum

Het Amsterdamse NL Architects tekende het Forumgebouw. Hun ontwerp werd in 2007 door zowel Groningers als de vakjury gekozen uit zeven ontwerpen van internationale architectenbureaus.

45 meter hoog en tien verdiepingen tellend

Het opvallende gebouw, dat met zijn scherpe lijnen als een moderne monolith afsteekt tegen de historische binnenstad, is 45 meter hoog, telt tien verdiepingen én een dakterras.

Het gebouw bestaat uit twee 'torens', een west- en een oosttoren, die kriskras verbonden worden door roltrappen. Beide torens hebben dichte delen en open pleinen.

45 meter hoog en tien verdiepingen tellend

Interieur

Het interieur van het Forum is afkomstig van verschillende bureau's. Het architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser ontwierp de publiekstribune, de pleinen met de collectie van de bibliotheek, Wonderland, het Medialab en het Smartlab. De mensen van &Prast&Hooft zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de filmzalen en de foyer en het café bij de film. NorthernLight maakte het ontwerp voor Storyworld. En last but not least is het ontwerp voor de entreehal, de expozalen, de multifunctionele zaal en de kantoren van de hand van NL Architects.

Op 29 november opent het Forum de deuren voor het publiek.

Ontdek het Forum virtueel >

Ontdek het Forum virtueel >